Колко често и колко дълго можете да използвате тапи за уши?

Колко често и колко дълго можете да използвате тапи за уши?
5 януари 2023

Тапи за уши с филтър

Продължителността на живота на тези тапи за уши зависи до голяма степен от честотата на използването им. Или по-просто казано, колко често използвате тапите за уши. Ако ходите на почивка веднъж годишно, комплект тапи за уши може да ви издържи години. Но ако използвате тапите за уши ежедневно - например, когато спите, един комплект ще ви издържи средно 3 месеца. Затова е разумно да проверите колко често планирате да използвате тапите за уши или колко често сте ги използвали и въз основа на това да решите дали трябва да бъдат сменени.

Може да поръчате новите си тапи за уши с филтър от тук: тапи за уши с филтър Alpine

Дунапренени тапи за уши

Тапите за уши от пяна имат много кратък живот. Направени са за еднократна употреба, тъй като много бързо се цапат и в тях бързо се развиват бактерии. Поради това не се препоръчва да използвате една и съща тапа за уши за еднократна употреба повече от веднъж от съображения за хигиена.

Може да поръчате новите си тапи за уши с филтър от тук: еднократни тапи за уши Alpine Plug&Go

Тапи за уши по поръчка

Средната продължителност на живота на изработените по поръчка тапи за уши е 4 до 5 години. Тъй като ушите ви продължават да растат през целия ви живот, се препоръчва да правите тест за годност на всеки 2 до 3 години. Тапите за уши могат да се използват ежедневно. Освен това се препоръчва да ги поддържате чисти и да ги дезинфекцирате за по-дълъг живот.

Може да поръчате индивидуалните си тапи за уши от тук: слухопротезен център Динамед

Официални правила на Facebook играта на Берлинер оптик, проведена от 26.02.2024 до 03.03.2024.

прочети още

Официални правила на Facebook играта на Берлинер оптик, проведена от 19.02.2024 до 25.02.2024.

прочети още

Загубата на слуха често става постепенно. Членовете на вашето семейство и колеги може да забележат, че имате проблеми със слуха, преди вие да го направите.

прочети още

Кои слънчеви очила са подходящи за лицето ви? Ръководство за правилния избор.

прочети още