Колко често и колко дълго можете да използвате тапи за уши?

Колко често и колко дълго можете да използвате тапи за уши?
5 януари 2023

Тапи за уши с филтър

Продължителността на живота на тези тапи за уши зависи до голяма степен от честотата на използването им. Или по-просто казано, колко често използвате тапите за уши. Ако ходите на почивка веднъж годишно, комплект тапи за уши може да ви издържи години. Но ако използвате тапите за уши ежедневно - например, когато спите, един комплект ще ви издържи средно 3 месеца. Затова е разумно да проверите колко често планирате да използвате тапите за уши или колко често сте ги използвали и въз основа на това да решите дали трябва да бъдат сменени.

Може да поръчате новите си тапи за уши с филтър от тук: тапи за уши с филтър Alpine

Дунапренени тапи за уши

Тапите за уши от пяна имат много кратък живот. Направени са за еднократна употреба, тъй като много бързо се цапат и в тях бързо се развиват бактерии. Поради това не се препоръчва да използвате една и съща тапа за уши за еднократна употреба повече от веднъж от съображения за хигиена.

Може да поръчате новите си тапи за уши с филтър от тук: еднократни тапи за уши Alpine Plug&Go

Тапи за уши по поръчка

Средната продължителност на живота на изработените по поръчка тапи за уши е 4 до 5 години. Тъй като ушите ви продължават да растат през целия ви живот, се препоръчва да правите тест за годност на всеки 2 до 3 години. Тапите за уши могат да се използват ежедневно. Освен това се препоръчва да ги поддържате чисти и да ги дезинфекцирате за по-дълъг живот.

Може да поръчате индивидуалните си тапи за уши от тук: слухопротезен център Динамед

Кои слънчеви очила са подходящи за лицето ви? Ръководство за правилния избор.

прочети още