Тапи за уши с филтър Alpine SleepSoft

32,00 лв.
  • Марка: Alpine

Тапите за уши SleepSoft® абсорбират околния шум и звука от хъркане. Звънецът и алармата, обаче все още ще могат да се чуват. Тапите и филтрите са направени от мек материал, който е изключително удобен за спане.

● Идеален за тези, които спят настрани

● Лесно се скъсяват, ако е нужно

● С включено устройство за почистване Alpine Cleaning

● Единствените тапи за спане с мек филтър

Каква част от звука подтискат тапите SleepSoft?

Тапите Alpine SleepSoft средно намаляват 25dB. Това означава, че смущаващите околни шумове са подтиснати. Въпреки това ще продължавате да чувате силните шумове. Разбира се ще ги чувате доста по-слабо. Много хора успяват да заспят по-лесно и се събуждат по-бавно, когато ползват тапи за уши. Силни шумове като алармата на часовника, звънецът на вратата и децата Ви продължават да се чуват.

Ново: Минигрип

Тапите за уши SleepSoft вече имат уникален минигрип. Това е удобен накрайник, който Ви помага да сваляте тапите си по-лесно. Той е малък, незабележим и направен от мек материал. Няма да Ви пречи дори, ако спите настрани.

Хъркането

Звукът от хъркане понякога е много силен и достига, и дори надвишава 95dB. А това е шумно като на поп концерт! Въпреки че използвате тапи за уши, вероятно ще продължите да чувате такъв тип хъркане. Без значение какви точно тапи ще използвате.

В случай че искате максималното възможно заглушаване, Ви препоръчваме да посетите нашия слухопротезен център, за да изработим индивидуални тапи. Тяхното предимство е фактът, че пасват идеално, тъй като са точно копие на Вашия ушен канал и затварят ушите напълно.

Как така тапите за уши не заглушават напълно всички шумове?

Предаването на звука се случва по два начина: по въздушен път и чрез костта. Черепът ни също улавя звуковата вибрация. Това се нарича костна проводимост. Чрез костната проводимост, тъпанчетата вибрират и възприемаме звук; чуваме го. И затова звукът никога не може да бъде блокиран напълно, само чрез запушване на ушния канал.

AlpineAcousticFilters™ - уникалната филтърна система

Специалните акустични филтри в тапите SleepSoft намаляват неприятните и вредни шумове, които пречат на добрия нощен сън. Околните шумове и звукът от хъркане са потиснати, което позволява на повечето хора да заспят по-лесно и да се насладят на непрекъснат сън. Тези специални филтри предотвратяват чувството за изолиране от околния свят. Звуците от алармата, звънецът или плачещото бебе все още се чуват.

Звуците от хъркане обикновено са много високи. С тапите SleepSoft ще заглушите голяма част от тези звуци и като резултат ще заспите по-лесно, и ще предотвратите честото събуждане през нощта. Но не е възможно хъркането да бъде напълно заглушено. Заради костната проводимост част от звуковите вибрации винаги ще достигат до слуха Ви.

AlpineThermoShape™ - супер комфортен материал

Специалният дизайн на тапите SleepSoft Ви осигурява изключително шумоподтискане и много удобно пасване. Благодарение на уникалния материал AlpineThermoShape, иновация от Alpine. Той се адптира по формата на Вашия канал, за да пасне тапата перфектно. Няма усещане за напрежение в ухото. Не съдържа силикон и не предизвиква нежелани алергични реакции.

Съдържание на опаковката

  • Две универсални термопластични тапи за предпазване на слуха
  • Два меки акустични филтъра, монтирани на тапите
  • Инструмент за почистване
  • Кутийка за съхранение и пренасяне

Стойности на заглушаване

Frequency Hz

63

125

250

500

1000

2000

4000

8000

Mean Attenuation dB

25,0

28,0

27,6

26,7

27,4

30,1

31,3

23,8

Standard Deviation dB

2,4

3,8

5,5

3,6

3,3

4,3

4,9

4,6

Assumed Protection in dB (APV)

22,6

24,2

22,1

23,1

24,1

25,8

26,4

19,2